Geländewagen

Al jaar en dag staat ASV Mercedes-Benz bekend om zijn specialisme als het gaat om de G-Klasse van Mercedes-Benz, ook wel de Geländewagen of G-wagon. De passie voor het karakteristieke model begint bij eigenaar Cees Hendriks die van jongs af aan een passie heeft voor de G-Klasse. Zijn enthousiasme draagt hij over op zijn medewerkers, die door intensieve trainingen en jarenlange ervaring, kunnen lezen en schrijven met de iconische 'G'. 

Militair voertuig

De Mercedes-Benz G-Klasse (baumüster/type 460) werd in 1979 door Daimler geïntroduceerd als een terreinauto voor militaire doeleinden. Ook het Nederlandse leger maakt sinds 1992 intensief gebruik van de G-Klasse. Leuk weetje; ASV voert al jaren het onderhoud uit voor deze overheidsvoertuigen. 

De 'G' als luxe personenauto

In 1990 kwam Mercedes met de luxere versie van de G-Klasse (baumüster/type 463), die tevens als 'normale' personenwagen ingezet kan worden. Dit is de G-Klasse zoals we hem nu nog kennen. In alle jaren is er op wat kleine updates na nauwelijks wat gewijzigd aan het ontwerp van de G-Klasse. Nog steeds is het model ongekend populair in alle uithoeken van de wereld. De robuustere maar minder luxe 'militaire uitvoering' heeft zijn carrière vervolgd als G-Klasse Pür/Professional; een eenvoudig en oerdegelijke G-Klasse zonder poespas. 

Met de hand gebouwd

ASV levert als officiële Mercedes-Benz dealer jaarlijks het grootste gedeelte van de Nederlandse G's af. Klanten waarderen de indrukwekkende terreinprestaties, gecombineerd met de retro-uitstraling en tegelijkertijd alle luxe en comfort die u van een Mercedes-Benz mag verwachten. Omdat de G-Klasse grotendeels met de hand wordt gebouwd (in Graz, Oostenrijk) en de vraag naar het model groot is, is de G-Klasse één van de meest waardevaste auto's. In 2017 rolde de 300.000e G-Klasse van de band, hier bij het pand van ASV Eindhoven.

Mercedes-AMG

Naast reguliere zes- en achtcilinder benzine- en dieselmotoren van Mercedes-Benz, heeft ook Mercedes-AMG diverse G-Klasse modellen vervaardigd. Dat begon in 2004 met de G 55 AMG, als kroon op het 25 jarig bestaan van de G-Klasse. De G 55 had een V8 compressormotor met 476 pk. Later is deze vervangen door de G 63 AMG met V8 Twin Turbo en 544 pk. Het topmodel was de G 65 AMG met V12 Twin Turbo, die 612 pk levert. De nieuwe generatie G-Klasse is er als G 63 met 585 pk uit een 4.0 V8 Twin Turbo. Daarmee is de G-Klasse het meest verkochte model van AMG.

De G-Klasse bij ASV Veghel en ASV Eindhoven

U bent bij ASV Veghel en Eindhoven van harte welkom voor meer informatie over de G-Klasse of een proefrit in een van onze demonstratiemodellen. U vindt bij ons de meest unieke exemplaren, zowel nieuw als gebruikt.


 

Waar bent u naar op zoek?