ASV, uw G-Klasse specialist


Al jaar en dag staat ASV Mercedes-Benz bekend om zijn specialisme als het gaat om de Mercedes-Benz G-Klasse. Ook wel de Geländewagen. De passie voor het karakteristieke model begint bij eigenaar Cees Hendriks die van jongs af aan een passie heeft voor de G-Klasse. Zijn enthousiasme draagt hij over op zijn medewerkers, die door intensieve trainingen en jarenlange ervaring, kunnen lezen en schrijven met de iconische 'G'.


Bekijk onze G-Klasses


Militair voertuig

De Mercedes-Benz G-Klasse (baumüster/type 460) werd in 1979 door Daimler geïntroduceerd als een terreinauto voor militaire doeleinden. Ook het Nederlandse leger maakt sinds 1992 intensief gebruik van de G-Klasse. Leuk weetje; ASV voert al jaren het onderhoud uit voor deze overheidsvoertuigen. 
De 'G' als luxe personenauto

In 1990 kwam Mercedes met de luxere versie van de G-Klasse (baumüster/type 463), die tevens als 'normale' personenwagen ingezet kan worden. Dit is de G-Klasse zoals we hem nu nog kennen. In alle jaren is er -op wat kleine updates na- nauwelijks wat gewijzigd aan het ontwerp van de G-Klasse. Nog steeds is het model ongekend populair in alle uithoeken van de wereld. De robuustere maar minder luxe 'militaire uitvoering' heeft zijn carrière vervolgd als G-Klasse Pür/Professional; een eenvoudig en oerdegelijke G-Klasse zonder poespas. 
Met de hand gebouwd

ASV levert als officiële Mercedes-Benz dealer jaarlijks het grootste gedeelte van de Nederlandse G's af. Klanten waarderen de indrukwekkende terreinprestaties, gecombineerd met de retro-uitstraling en tegelijkertijd alle luxe en comfort die u van een Mercedes-Benz mag verwachten. Omdat de G-Klasse grotendeels met de hand wordt gebouwd (in Graz, Oostenrijk) en de vraag naar het model groot is, is de G-Klasse één van de meest waardevaste auto's. In 2017 rolde de 300.000e G-Klasse van de band, dat exemplaar ziet u hieronder bij het pand van ASV Eindhoven. 
Mercedes-AMG

Er is een arsenaal aan motoren geleverd in de G-Klasse. Naast reguliere zes- en achtcilinder benzine- en dieselmotoren van Mercedes-Benz, heeft ook Mercedes-AMG diverse G-Klasse modellen vervaardigd. Dat begon in 2004 met de G 55 AMG, als kroon op het 25 jarig bestaan van de G-Klasse. De G 55 had een V8 compressormotor met 476 pk. Later is deze vervangen door de G 63 AMG met V8 Twin Turbo en 544 pk. Het topmodel is de G 65 AMG met V12 Twin Turbo, die 612 pk levert. Daarmee is de G-Klasse het meest verkochte model van AMG.
Zeldzame uitvoeringen

Een unieke uitvoering van een al unieke auto bouwen is gegarandeerd een succes. ASV heeft diverse zeldzame uitvoeringen van de G-Klasse geleverd. Zoals de G-Klasse Cabrio, G 63 6X6, G 500 4X4² en de Mercedes-Maybach G 650 Landaulet.
De nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse (2018)

In januari 2018 heeft Mercedes-Benz de G-Klasse een uitgebreide facelift gegeven. De auto groeide daarmee 12,1 cm in de breedte en 5,3 cm in de lengte. Ondanks dat de nieuwe 'G' flink is gewijzigd is de auto nog onmiskenbaar een G-Klasse. De wijzigingen zitten hem vooral in de techniek die weer helemaal up-to-date is. Alle befaamde Mercedes-Benz rijassistentiesystemen en het nieuwste infotainment systeem met widescreen cockpit zijn aanwezig. Ook beschikt de G-Klasse nu over de laatste generatie Multibeam LED-verlichting en is er een onafhankelijke voorwielophanging aanwezig. Samen met een compleet vernieuwd interieur zorgt dat voor meer comfort tijdens het dagelijks gebruik. Maar ook de offroad-prestaties zijn er op vooruit gegaan; De nieuwe 'G' heeft 6 cm meer bodemspeling en kan nu tot 70 cm diep water trotseren. De drie te vergrendelen differentiëlen zijn gebleven, maar er is nu ook een 'G-modus' die in de moeilijkste omstandigheden hulp biedt.De nieuwe G-Klasse staat bij ASV in de showroom. Er zijn drie motoriseringen beschikbaar:


 G 500G 63G 350d

 Vermogen 310 kW / 422 pk 430 kW / 585 pk 210 kW / 286 pk
 Koppel 610 Nm 850 Nm 600 Nm
 Motortype M176 (V8)

 M177 (V8) OM656 (6-in-lijn)


Meer informatie over de G-Klasse

U bent bij ASV Veghel en Eindhoven altijd welkom voor meer informatie over de G-Klasse. U vindt bij ons de meest unieke exemplaren, zowel nieuw als gebruikt. Tevens hebben wij diverse G-Klasses beschikbaar voor een proefrit. 


Direct naar de voorraad G-Klasse


Onderhoud en reparatie van uw G-Klasse

Ook voor onderhoud en reparatie is ASV hét adres voor elke G-Klasse. Onze Mercedes-Benz technici voeren dagelijks onderhoud uit aan G-Klasses en kennen de 'G' als geen ander. Zij kunnen u helpen met de meest complexe technische vraagstukken.